Vår filosofi

deNONA är en del av Infurn Contract group där vi visar vår egen passion att skapa och producera moderna signaturmöbler.

Vi tar tillvara traditionell stil som vi sammanväver med ny teknik och med gediget hantverkskunnande. Våra hantverkares långa erfarenhet inom konsten att tillverka möbler för Contract miljöer, säkerställer kvaliteten på snickeri, tapetsering och läderarbeten.

deNONA står för en renässans av klassisk design och traditionell stil. Inspirerade av fin hantverkstradition, representerar våra möbler en förening mellan gammalt och nytt i attityd, form och utförande. Klassisk form möter modern design.

Vår ledstjärna är detaljer, kvalitet, satsning på en effektiv produktion och ett kvalitetssäkrat tillverkningsflöde. Vi har ett professionellt team av lokala hantverkare och deras kombinerade erfarenhet inom konsten att tillverka möbler, säkerställer kvaliteten på snickerier, tapetsering och läderarbeten.

deNONA har ett starkt engagemang i att skapa nya kollektioner inspirerade av hantverkskunnande och stiltraditioner från olika delar av världen – kollektioner som förmedlar en känsla av komfort, intimitet och tidlös elegans. Vi samarbetar med en utvald grupp av designers som delar vår passion för att återupptäcka naturliga material, stilar och hantverkskunnande ur olika kulturer. Deras samlade erfarenhet inom konsten att tillverka möbler, säkerställer god kvalitet på träarbeten, tapetsering och läderarbeten.

Våra produktionsställen har gjort det möjligt för oss att uppnå två av de nyckelmål vi har strävat att nå sedan företagets grundande. Flexibel och pålitlig produktion samt spännande design med gör att våra kunder får ut max av sin budget.

Vårt sätt att tillverka, säkrar att alla produkter märkta med deNONAs namn och uppvisar de kvalitativa detaljer som hantverkskunnandet ger dem. En av de viktigaste rollerna för oss är att bibehålla och utveckla det hantverksmässiga kunnandet som hotats av massproduktionen. Italiens och Spaniens fördelaktiga kostnadsmiljö gör det möjligt för oss att skapa möbler som ger våra kunder valuta för pengarna och som samtidigt ger möjligheter att välja betser, lacker och tyger efter egen design.

Miljöpolicy

Vi värnar om att våra producenter har kontroll över hela produktionskedjan samt följer EU:s direktiv och regler. Detta innebär att inga komponenter köps in från icke-europeiska länder samt att man aktivt arbetar i preventivt syfte mot utsläpp. Våra möbler produceras i Italien och Spanien under strikta Europeiska regler. Tillverkarna har erhållit följande ISO-certifieringar:

Kvalitetssäkrat ISO 9001 samt ISO 14001 för kompetent utfört miljöarbete. Dessutom har de FSC® Certificate samt Chain of Custody FCS-STD_4C-004 och Company Evaluation of Controlled Wood. Flera av företagen är dessutom medlemmar i organisationen Global Witness, vilka arbetar för att handeln med naturtillgångar som t.ex. skog, skall ha en human ideologi. Våra Italienska producenter är medlemmar i organisationen Catas, vilka arbetar för miljö och hållbarhet.

Massivt trä
Odlas och avverkas i Europa. Se certifikaten ovan. Vi arbetar inte med tropiska träslag.

Laminat
Högtryckslaminatet består till 90% av kraftpapper, producerad av oblekt pappersmassa som består av sågspån, bark och toppar vilket annars skulle brännas. I viss utsträckning ingår även returpapper. Kraftpapperet impregneras med fenol-formaldehyd-harts och läggs i flera lager. Överst läggs ett dekortryckt mönsterpapper impregnerat med melamin. Mönsterpapperet trycks med vattenbaserade färger, fria från tungmetaller. Avfall kan deponeras eller brännas i godkänd industriell förbränningsugn.

Metall
Stolsben och bordsunderreden är producerade i stål som antingen poleras eller förkromas. Stålet innehåller minst 13 % krom. Stål som innehåller mellan 13-18 % krom samt inget nickel, kallas även kromstål. Stålet legeras med grundämnet krom vilket gör stålet rost trögt.

Bets & Lacker
Trä kan behandlas med bets som klarlackas, eller med pigmenterad lack. Lackfärger som används, är vattenbaserade och innehåller inga tungmetaller eller ftalater.

Polypropylen
Är en stark och flexibel återvinningsbar plast. Miljörisk: Inga i dag kända.
Svenska naturskyddsföreningen godkänner Polypropylen.

Stoppning
All möbelstoppning består av ett och samma material: polyeter. Detta görs av oljor och är inte klassat som miljöfarligt material.  Flamskyddad stoppning är inte klassad som miljövänlig och  därför använder vi inte det i första hand. Dessa krav kan komma från kund eller arkitekt.

Stenskivor
Vi arbetar med Italiensk Carraramarmor vilken bryts i enlighet Europeiska regler. Namnet Carraramarmor är skyddat.